Name: ………………………………

Class: ………

ONE-PERIOD TEST 3

ENGLISH 9

(ALLOTTED TIME: 35’)

 

 

 


ĐIỂM

 
A/ LANGUAGE FOCUS (2.5m)

Circle the letter before the best option.

1. The air in the city is very ………..

A. pollute                     B. pollution                  C. polluted                   D. pollutant

2. I'm Professor Robert and tonight I'm going to tell you how ………. paper.

A. reuse                       B. reusing                    C. to reuse                   D. to reusing

3. Those people should be fined heavily ………. they have used electricity to catch fish.

A. because                   B. so                            C. but                          D. therefore

4. The radio is too loud. I'm working. Will you turn it ………., please?

A. on                            B. off                            C. up                           D. down

5. I suggest ………. lessons to poor children.

A. give                         B giving                       C. to give                     D. gave

6. The accident happened because of driving ………..

A. careful                     B. carefully                  C. careless                   D. carelessly

7.  We can ……….. pollution by recycling bottles and cans.

A. prohibit                   B. minimize                 C. mention                   D. litter

8. In many countries, gas and water are ……….

A. appliances               B. necessities               C. consumers              D. hobbies

9. Which of the underline parts is pronounced differently from the rest?

       a) A. beach                       B. clean                       C. ocean                      D. reason

       b) A. dripped                    B. conserved                C. received                  D. learned

B/ READING (2.5m)

I. Read the following passage carefully, and then decide True or False for each statemnet. (1m)

The environment is everything around us, both natural and made by man. A major problem in the world today is the destruction of the natural environment.

This is a complicated problem. We burn fuel, and this causes air pollution. We throw away plastic bags, containing toys and other objects. These stay in the environment; they are not like paper or wood that slowly disappear. We have made thousands of new chemicals. Factories that make or use chemicals always have chemical wastes.These are often poisonous, and they also stay in the environment.

Since 1945 several countries have been testing nuclear bombs in the air and underground. The explosions in the air cause nuclear fallout. The fallout causes cancer and kills animals and people. Nuclear power plants that make electricity also produce dangerous wastes and have accidents that can be very disastrous.

True or false?

a. A major problem in the world today is the destruction of the environment made by man.   _______

b. In the passage, we can see four different reasons for pollution.                                            _______

c. Several countries tested nuclear bombs in 1945.                                                                    _______

d. The word "fallout" in paragraph 3 is a useful thing.                                                               _______

II. Choose the word among A, B,C or D that best fits the blank space in the following passage. (1.5 m)

Are you looking for a cheap, clean and ______(1)______ source of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources? Look no further  ______(3)______  solar energy from our sun.

At present, most of our electricity comes from the use of coal, gas, oil, or nuclear power. This power could be provided by the ______(3)______. One percent of the solar energy that ______(4)______  the Earth is enough to provide for the total population.

 

 

 

 

 

 

 


Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed  on the roof of a house and the Sun’s energy is used to heat water. The energy can be ______(5)______  for a number of days, so on cloudy days you can use solar energy too.

Sweden has an advanced solar energy program. There, all buildings will be heated by solar energy and cars will use solar power ______(6)______  of gas by the year 2015.

1. A. edible                    B. effective                 C. lively                       D. healthy

2. A. then                       B. in                            C. than                        D. more

3. A. Sun                       B. Moon                      C. sea                          D. wind

4. A. gets                       B. arrives                     C. comes                     D. reaches

5. A. used                      B. stored                     C. sold                         D. bought

6. A. instead                  B. lots                          C. full                          D. proud

 

C/ WRITING (3m)

I. Rewrite the sentences. (2m)

1. Minh feels tired because he stayed up late last night.

Minh stayed ………………………………………………………………………….…….……………………...……….

2. He is a good badminton player.

He plays ………………………………………………………………………….………………………………...……….

3. Study hard, or you can’t pass the final exam.

If you study ……………………………………………………………….………………………………………...……….

4. I suggest helping the war invalids in our neighborhood.

I suggest that we …………………………………………………………………………………………………...……….

II. Prepare a speech for your classmates about how to reuse paper. (1m)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HƯỚNG DẪN CHẤM

A/ LANGUAGE FOCUS (2.5m)

Circle the letter before the best option.

 

1. C

2. C

3. A

4. D

5. B

6. B

7. B

8. B

9. C

10. A

 

B/ READING (2.5m)

I. Read the following passage carefully, and then decide True or False for each statemnet. (1m)

  1. True or false ? (1m)

a.    ___F____

b.    ___T____

c.    ___F____

d.   ___F____

      2.            II. Choose the word among A, B,C or D that best fits the blank space in the following passage. (1.5 m)

1. A. edible                       B. effective                 C. lively                       D. healthy

2. A. then                          B. in                            C. than                       D. more

3. A. Sun                          B. Moon                      C. sea                          D. wind

4. A. gets                           B. arrives                     C. comes                     D. reaches

5. A. used                          B. stored                     C. sold                         D. bought

6. A. instead                     B. lots                          C. full                          D. proud

 

C/ WRITING (3m)

I. Rewrite the sentences. (2m)

1. Minh feels tired because he stayed up late last night.

Minh stayed up late last night so he feels tired.

2. He is a good badminton player.

He plays badminton well.

3. Study hard, or you can’t pass the final exam.

If you study hard, you can pass the final exam.

4. I suggest putting garbage bins around the school-yard.

I suggest that we shoud put garbage around the schoolyard.

II. Prepare a speech for your classmates about how to reuse paper. (1m)

Student’s ideas

KHUNG MA TRẬN ĐỀ KIỂM TRA 1 TIẾT  – Bเi số 3 (TNKQ +  TL)

MิN TIẾNG ANH 9

                                             Cấp độ


T๊n Chủ đề
(nội dung, chương…)

Nhận biết

Th๔ng hiểu

Vận dụng

Cộng

 Cấp độ thấp

Cấp độ cao

TNKQ

TL

TNKQ

TL

TNKQ

TL

TNKQ

TL

LISTENING 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Số cโu

sc: 3

 

 

 

 

 

 

 

Số cโu: 3

Số điểm  Tỉ lệ %

sđ: 1.5

 

 

 

 

 

 

 

Số  điểm 1.5=15.0%

LISTENING 2
(Unit …)

 

 

 

 

 

 

 

 

Số cโu

 

 

sc: 2

 

 

 

 

 

Số cโu: 2

Số điểm  Tỉ lệ %

 

 

sđ: 0.5

 

 

 

 

 

Số điểm: 0.5=5.0%

READING 1
(Unit ….)

 

 

Read a passage about some reasons resulting in environment pollution

 

 

 

 

 

 

Số cโu

 

 

sc: 4

 

 

 

 

 

Số cโu: 4

Số điểm  Tỉ lệ %

 

 

sđ: 1.0

 

 

 

 

 

Số  điểm 1.0=10.0%

READING 2
(Unit …)

 

 

Read a passage about Solar energy, a renewable source of power

 

 

 

 

 

 

Số cโu

 

 

sc: 6

 

 

 

 

 

Số cโu: 6

Số điểm  Tỉ lệ %

 

 

sđ: 1.5

 

 

 

 

 

Số  điểm 1.5=15.0%

WRITING 1 (Unit ….)

 

 

 

 

 

Transformation

 

 

 

Số cโu

 

 

 

 

 

sc: 4

 

 

Số cโu: 4

Số điểm  Tỉ lệ %

 

 

 

 

 

sđ: 2.0

 

 

Số  điểm 2.0=20.0%

WRITING 2 (Unit ….)

 

 

 

 

 

 

 

Write a speech on how to reuse paper

 

Số cโu

 

 

 

 

 

 

 

sc: 1

Số cโu: 1

Số điểm  Tỉ lệ %

 

 

 

 

 

 

 

sđ: 1.0

Số  điểm 1.0=10.0%

 

 

 

LANGUAGE FOCUS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Word form : 2 cโu

sđ: 0.5

 

 

 

 

 

 

 

 

Connectives : 1 cโu

sđ: 0.25

 

 

 

 

 

 

 

 

Phrasal verb : 2 cโu

sđ: 0.5

 

 

 

 

 

 

 

 

Adjective/Adverb : 1 cโu

 

 

sđ: 0.25

 

 

 

 

 

 

Vocabulary : 1 cโu

 

 

sđ: 0.25

 

 

 

 

 

 

Vocabulary : 1 cโu

 

 

sđ: 0.25

 

 

 

 

 

 

Pronunciation : 2 cโu

sđ: 0.25

 

sđ: 0.25

 

 

 

 

 

 

Số cโu

sc: 6

 

sc: 4

 

 

 

 

 

Số cโu: 10

Số điểm  Tỉ lệ %

sđ: 1.5

 

sđ: 1.0

 

 

 

 

 

Số điểm: 2.5

Tổng số cโu

Số cโu: 9

Số cโu: 16

Số cโu: 5

Số cโu: 30

Tổng số điểm

Số điểm: 3

Số điểm: 4

Số điểm: 3

Số điểm: 10

Tỉ lệ %

30.0%

40.0%

30.0%

100.0%